Diagnostic cihaz diğer adı ile bilgisayarlı arıza tespit sistemi, araçlarda bulunan arızaların tespitinin yapılmasını sağlayan bir sistemdir. Modern üretimle yapılan tüm araçlarda yer alan bu sistem, kodlama yolu ile arızaların kaynağını göstermektedir. Bu kodlama sayesinde, araçta meydana gelen arızaların kaynağı kolaylıkla bulunmaktadır.
Diagnostic Cihazda Bulunması Gereken Kriterler :
• Cihazın orijinal olması
• Cihazın TSE belgesine sahip olması
• Cihazın güncel imalat olması
• Cihazı kullanan kişinin uzman olması
Bilgisayarlı Arıza Tespit Sistemi, OBD bağlantılı olan soket yuvası denilen kısma takılmalıdır. Tüm araçlarda, soket kısmı genelde kolay ulaşılamayan kısımlarda olduğu görülmektedir. Diagnostic cihaz ile araç arasında bağlantı kurulabilmesi için, teknik ekip kablo ile araç arasında ki bağlantıyı sağlamak zorundadır. Daha sonra program çalıştırılarak işlem başlatılır. Bu sistem sayesinde; araç beynine zarar vermeden güvenli bir şekilde arıza tespiti yapılmaktadır. Alanında uzman olan ekip ile sürdürülen işlemler müşteri memnuniyetini sağlamaktadır.
Bilgisayarlı Arıza Tespit Sistemi, günümüz araçlarda ECU üniteler vasıtası ile haberleşerek kaydedilmiş olan tüm arızalara ulaşmaktadır. Genel de oto ekspertiz işlemlerinde yapılan hileli ortaya çıkartılması konusunda da tespiti sağlayan bu cihazın, mutlaka bilir kişiler tarafından kullanılması gerekmektedir. Bilinçsizce kullanılan Diagnostic Cihazı ne yazık ki araç beynine zarar verebilir. Bu açıdan Diagnostic cihazın TSE belgesinin olup olmadığına bakılmalıdır. Cihaz; araçta meydana gelen tüm arızaları kaydeden, yeni takılan parçaların çalışıp çalışmadığını kontrol eden bir sisteme sahiptir. Yazılım üzerine tasarlanmış olan bu sistem sayesinde, araçlar hakkındaki tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılacaktır.
Ayrıca yapılan beyin kontrollerinden sonra araç sahibine rapor düzenlenmesi yapılarak araçta yer alan tüm sorunları detaylı olarak aktarmış olacaktır. Konuyla ilgili detaylı bilgi için iletişim bilgileri üzerinden ulaşım sağlayabilirsiniz.